Timpul pentru pamantenii

luni, 29 decembrie 2008

Povestea marinarului


  • vreau sa va relatez o scurta povestioara a unui copil care si dorea si iubea asa de mult sa petreaca timpul privind marea si vapoarele care navigau prin jurul portului de pe care el le privea.
  • Intr-o zi micutzul George a mers din nou catre minunatul sau locas din portul orasului in care locuia privind din nou cerul,pasarile care parca ofereau un contrast foarte colorat peisajului,prin care micutzul nostru parca visa...
  • Zi de zi mergea pe Port stiind ca Tatal sau trecea in fiecare zi pe acolo.
  • Fiecare zi pentru george ii aducea bucurie si mai multa dorinta de a ajunge si el candva ceea ce este Tatal sau.
  • S-a intamplat ca intr-una din zilele sarbatorilor ,care aduceau in zona milioane de turistii,ca george sa mearga cum avea obiceiul spre locul din care privea cu mult entuziasm marea ....stand in acel locas turisti se apropiau de el si incepusera sa comunice cu el,george refuzand sa se deschida spre o discutie destul de ampla spre a nu-i distrage atentia momentului in care tatal sau trecea cu nava pe acolo...!! cativa turisti vazandul pe copil facand cu mana catre o nava au venit langa copil si ironizand situatia ii spuneau micutzului george" Dragutzule nu mai fa cu manutza fiindca nu exista nici o sansa ca acel vapor sa te observe..." spre surprinderea lor micutzul nu le-a raspuns nimik ci doar isi continua salutul cu manutza lui,iar mai apoi plin de bucurie a fugit spre nava tatalui sau care contrar celor zise de turisti...se oprise in port sa-si intampine baietzelul care l astepta in fiecare zi in acelasi loc.
  • Dupa ce baietzelul a fost luat in brate de Tatal sau,micutzul george se intoarse catre turistii si atunci cu vocea lui blanda le-a raspuns " este Tatal meu,si EL intotdeauna opreste".
Vreau sa reflectam un pic la mica noastra ilustratie si sa extragem cateva idei aplicative in viata fiecarui om ( pe care l putem compara chiar si cu baietelul din ilustratie)
  1. Tatal te cunoaste,fi gata sa ti sacrifici timp mergand zi de zi in locul in care il intalnesti
  2. indiferent de spusele celor din jur,Tatal tau te va observa si ti va raspunde,ba mai mult se va oprii sa te ia in brate
  3. Oricat de mare ar fi presiunea din jur tu trebuie sa mergi in fiecare zi acolo,doar asa te poti bucura si nu ti vei uita tzelul de a semana intr-o zi cu Tatal tau .
  4. Tatal tau te cunoaste oricand,fii gata sa l cunosti si tu,cauta sa descoperi si sa stii sigur care este nava Lui
  5. in intampinarea si asteptarea Tatalui nu lasa alte lucruri sa-ti fure preocupatia,vegheaza fiecare zi