Timpul pentru pamantenii

vineri, 13 februarie 2009

Deschideti ochii si vezi scopul vietii tale!!!



Doi baietii ramasi orfanii au mers intr o iarna la sanius cu altii copii si se distrasera cand in mijlocul distractiei ...fratziorul mic al baiatului orfan cade intr o zona cu gheata sparta si este aproape pe faza de a se ineca cand mana puternica a fratelui mare,care sarise in apa dp el,il salvase!!! de atunci fratele cel mai mare ramase surd de urechea dreapta..datorita frigului!!..Si povestea continua...
O povestioara petrecuta in viata unui baietzel nascut intr-o tara saraca,ramas fara parinti si cu inca un fratzior mai mic..este obligat sa lucreze sa se intretina pe el si pe fratziorul lui.
Slujba lui era sa fie un curier sa duca medicamentele de la farmacia in care era angajat.
Intr-o zi batranul " sef al farmaciei" il trimisese in graba sa duca medicamente unui baietzel ft bolnav,baietelul vede pe seful lui cum in substanta introduce din greseala si otrava...(fapt pentru care baiatul nu duce coletul la baietelul in cauza ) si pentru asta este luat la rost la intoarcerea Lui in farmacie si primeste bataie in loc sa fie apreciat pentru ceea ce facuse..ca salvase un baietel de a nu fi otravit.
Anii treceau...si ei s-au facut marii fratele cel mic al baiatului orfan mersese in armata unde castigase un mare titlu,presedintele il numise ca fiind un mare luptator si patriot bun.
intr-e timp fratele cel mare se ocupase de o banca ,se casatorise si isi concentrase viata spre ai ajuta pe consateni prin mica banca pe care o conducea(singura neocupata de un mare Lacom de bani )
oricum in actiunea lui domnul George( fratele orfan cel mare) isi castigase existenta printr un salar mic si intr un scurt timp reusise impreuna cu satenii sa si faca un teritoriu de case independent de locurile celui Lacom.
Cum viata ne pastreaza si evenimente grele de suportat ,George intrase intr-o situatie dificila care pentru el parea prea mare sa o poata duce facuse o rugaciune si cm nu vazuse un raspuns pe loc sa gandit sa si puna capat zilelor intr-un rau!
Pe pod uitandu se la valurii se pregatise sa sara cand auzise un tzipat ....cineva avea nevoie de ajutorul lui.
sarise repede si salvase omul apoi in timp ce si uscau hainele in incinta camerei unui portar....povesteau ...si astfel George aflase ca nu el il ajutase pe cel cu riscul de a se ineca ci totul era invers.
Aceea persoana care fusese "salvata " era un inger Trimis de sus pentru al ajuta pe George.
George neaga evenimentele si in mintea lui se naste dorintza de a nu se fi nascut..ceea ce i se si implineste ...vede lumea cum ar fi fost daca nu ar fi existat el...fratele lui cel mic ar fi murit inecat,apoi micutul baietel bolnav ar fi fost otravit cu medicamente,batranul" sef al farmaciei " ar fi petrecut viata in puscarie,iar satul in care locuiau ei nu ar fi existat,sotia lui ar fi ramas vaduva,si casa in care traiau ei( familia lui) ar fi ramas parasita.
S-ar fi incheiat prea trist povestea noastra daca ramanea asa..dar George isi daduse seama ca fara el lumea avea de suferit,si intr-un ultim moment ii multumeste Dumnezeului Creator pentru tot ce facuse in viata lui,chiar si pt dusmanii si situatiile critice.
incepand de atunci George traieste plin de bucurie,iubind fiecare om,chiar si pe cel Lacom,isi iubeste familia si invata sa fie un om care are un tzel pe pamant...acela de a ferici pe altii si de a fii si el insusi fericit cu Dumnezeu!!
Domnul sa ne ajute sa vedem lumea cu ochii bucuriei asemenea lui George.

( inspiratie din filmul "it's a wonderful life" film clasic alb-negru)