Timpul pentru pamantenii

luni, 2 februarie 2009

valorile societatii


Oameni din ziua de azi cauta cu totii sa se indrepte spre aceleasi comori indiferent de religie,specie,rasa,varsta .
Cu multii ani in urma societatea putea sa aiba o anumita ramificatie pe varsta dar mai nou mijlocele pe care le utilizam permit tuturor sa descopere fiecare lucru ,si chiar mai mult inclina spre a purta identitatii false.
Daca anii de zile in urma societatea nu si permitea un televizor ia-ta ne intr o societate de lux in care televizorul este cel mai demodat lucru posibil gasit in casa cetateanului!
Vreau sa ne uitam atentii si sa observam cateva lucruri prin care Mijloacele mass media educa adutorii si vizitatorii lor:
1 . Concentrarea asupra Aspectului.- oameni au fost invatati ca doar cei cu aspect frumos obtin ce vor in viata,sa pus accentu pe o frumusete exagerata, sa conferit un contrast oferind si un pic de goliciune si astfel oamenii se indreapta cu totii si tanjesc sa fie frumosii,concentratii prea mult timp pe aspectul lor,platind pentru sute de creme antirid,sute de geluri si petrecand ore in sir in fatza oglinzii.
2. oamenii desteptii si frumosi au prioritate.
Multe persoane sunt inecate inca din varsta copilariei cand sunt dezamagiti si chiar ruinatii prin comportamentul colegiilor sau intr-un caz mai grav ,al parintzilor.
De la aceea varsta mica tinerii sunt educati ca doar cei istetii pot castiga si ca prioritate au intotdeauna cei frumosi si istetii.
Daca privim lucrurile acestea ne putem da seama ce incurajeaza societatea,de ce ratele de divort au crescut,de ce integritatea si sanatatea familiilor scade,de ce copii nu si mai respecta parintii....pentru ca sunt pur si simplu supraincarcatii mental cu ideea de a-si purta de grija aspectului lor ...sa se iubeasca pe ei( Asta si in relatiile de dragoste) si sa calce pe cei ce vor sa se ridice la un nivel normal pentru a nu si pierde ei insusi reputatia .Traim intr-o societate educata spre a dobandi un narcisim puternic.
Drogul narcisismului isi imprastie vaporii pana si in bisericii,si cu totii ne ametzim de virusul acesta.
cateva intrebari spre a ne da seama cat de mult iubim interiorul sau exteriorul:
a- Cat timp petreci in fatza oglinzii dimineatza ???( 5 min-10-40)
b-Care este primul lucru care iti atrage atentia cand vezi o persoana pe strada??
c-Care a fost primul lucru pe care l-ai observat la prietena ta ??
d-Cat timp petreci preocupandu-te de sufletul tau si aspectul lui in fiecare zi??
Acum ca ati citit aceasta fila (simpla) si din care poate ca n-ati ramas impresionati,dar intentia mea nu este aceasta ci de a trezii la realitate persoanele care au curajul sa citeasca pana la sfarsit acest articol.
" Si ce-ar folosii unui om sa castige toata lumea daca si-ar pierde sufletul?"
Dragilor e timpul sa ne facem timp pentru scriptura sunt vremurile in care e nevoie disperata de Hristos!! fiti vigilentii,vegheati si nu va lasati amagiti ...!