Timpul pentru pamantenii

marți, 23 decembrie 2008

Religia sau relatie?? tu ce urmaresti??

“Fii credincios celor mai inalte principii ale tale”( proverb romanesc)
Adesea luam decizi si alegeri pe seama celor implicati in functii,privind foarte atentii la viata lor traita,scopurile si tzelul pe care ei il urmaresc,in mod disperat cautam un model " carnal" pe care sa l urmam.
Ma gandesc ca multe probleme aparute in sec XXI se datoreaza cu sigurantza inconsecventei oamenilor de a-l cauta pe Dumnezeu,a sapa adanc in principiile scripturii ,adapandu-ne,sorbind zilnic din Lumina Adevarului Divin( biblia)!
Foarte multi dintre noi dam vina pe institutie,biserica,cand vine vorba de consecventa noastra in relatia cu Dumnezeu ne simtim asa de bine cand dam vina pe altcineva,ne pacalim ca suntem nevinovatii,dar in fatza tronului judecatii la care ne vom infatzisa cu totii nu vom mai avea scuze.
Astazi este timpul sa fac clare ( din punctul meu de vedere) niste lucruri necesare pentru un crestin:
1 Mai intai de toate ca sa te poti numi crestin -trebuie sa dobandesti o relatie cu Hristos
Cum faci asta???? avem mai multi pasi :
in primul rand trebui sa ti constientizezi viata plina de esec,sa ti dai seama ca ai pacatuit si ca ai incalcat principii care pe Dumnezeu ( El Creatorul) la-u costat scump,Moartea Fiului sau .
Apoi trebuie sa ti intorci fatza catre Hristos,Cel care ,nevinovat fiind platise un pretz care tzi se cuvenea tie.
iti recunosti,regreti pacatele facute si cel mai important ..Renuntzi la Pacate ,si il iubesti pe Hristos,iubesti Cuvantul lui Dumnezeu doar astfel poti sa porti un nume vrednic de a te numi crestin.
2 Trebuie sa ai in vedere ca nu religia te mantuieste,ci credinta in Hristos Iisus,stransa relatie cu EL in fiecare zi.
Inveti in fiecare zi lucrurile care trebuie sa le faci din Dragoste pentru Hristos
3 Hristos a venit in Lume in lume pentru victimele pacatului nu pentru sfintzii

Ai grija sa nu dai in fanatism,proclamand o religie si nu o relatie cu Hristos,lucrul aceste te poate costa vesnic!!!
De asemenea ai mare grija sa nu devi persoana care se fereste sa ia contact cu victimele pacatului facandu-ti griji ca te vei " murdarii",indrazneste sa devi slujitor
o istorie reala a unui om din Irlanda este aceasta :
Pe vremea cand el traia ,toti oameni atinsi de lepra erau exportati pe o insula departe de Londra si Irlanda,loc in care si petreceau ultimele lor zile ale vietii.
un Om,asculator de Dumnezeu si a dedicat viata in a merge pe acea insula,a fost exportat acolo.
Printre primele lui cuvinte "preotul " sa adresat acestor oameni :"dragi mei prieteni, va anunt ca incepand de astazi o sa locuiesc si eu impreuna cu voi pe aceasta insula".Cu multa dragoste a locuit aproape de ei,i-a ajutat,a slujit,s-a implicat,iar dupa doua saptamanii la una din cuvantarile lui s-a adresat astfel:"Dragi mei fratii,de astazi lepra a intrat si in mine" .Cat devotament!!!
Tu esti gata sa ti dedici viata pentru Hristos??? o spui cu buzele sau e si inima in unison impreuna cu adresarea cuvintelor tale??Fie ca Dumnezeu sa ne faca oameni cu teluri inalte,teluri pe care le iubeste si EL!! Amin