Timpul pentru pamantenii

joi, 18 decembrie 2008

simple vorbe

" A fi sau a nu fi...." (by Seakspeare )
o intrebare simpla jucata intr-o piesa de teatru,dar jucata si in zilele noastre ....!! ne confruntam cu identitatea noastra nu stim cine suntem,nu stim ce trebuie sa fim, nu stim ce trebuie sa facem in materie de alegeri.

Fericiti sunt acei care isi inteleg motivul lor de a trai pe pamant si care traiesc pt acest motiv,chiar cu pretzul de a suporta niste consecinte marunte.
o replica dintr-un film( the climb) spunea "tzintesti inalt sau pleci acasa ...?" spune-mi care este tzinta ta? cat de inalte sunt standardele tale..traiesti in omogenitate cu lumea din jurul tau,te identifici cu ei,sau incerci sa fi diferit,moral,credincios si luptator pt adevar?

ne am obijnuit sa dormim,asteptand sa faca altii ,nu mai exista vitejii pe pamant,vitejia barbatilor a inceput sa piara iar odata cu ea pierim si noi in multimea de oameni care fac aceleasi lucruri si care-si repeta foarte modestii ca sunt morali si credinciosi. cata superficialitate,mai ales daca vorbim de sarbatoarea Craciunului care ar trebui sa fie una de bucurie si pace in timp ce acum toata lumea se agita pentru a pregati sarbatoarea in contracronometru cu timpul,oameni agitatzi ,brazi incarcati,masa plina de bautura si mancare,imbuibare fara sens, Dar cel mai trist lucru este ca sarbatoritul a inceput sa lipseasca din mijlocul sarbatorii.
tu cum iti traiesti viata in sarbatoarea craciunului( care la randu ei nu contzine termenu care ar fi trebuit sa l aiba ( nasterea Domnului Iisus Hristo)????
cu aprox 2000 de anii in urma pe un teritoriu destul de rastrans intr-o tzara ingusta,fara o populatie si resurse fabuloase s-a hotarat aparitia unui Salvator .
oameni la fel ca astazi preocupatii foarte mult de a strange lucruri in preajma sarbatorilor isi inchideau casele,nu permiteau accesul strainilor ci zi de zi prin aglomeratie umblau a-si aduna resurse.
sa intamplat ca intr-o seara o fecioara neprihanita aleasa de Dumnezeu sa fie onorata( fiul zamislit de la Duhul Sfant) de a aduce pe lume pe Acel ce avea sa ne aduca mantuirea .
venit in lume Hristos si a indreptat privirea spre aceii oameni nevoiasi ,ca un medic pentru pacientii,Iisus traieste pentru a salva vietzii din boala Hivului cu denumirea de "pacat" .
Hristos a venit in lume sa ne arate din nou calea,adevarul,viata!!
Prin EL putem percepe din nou ce trebuie sa fim,cum trebuie sa fim,cat trebuie sa fim,si aflam si cine suntem!!!
De sarbatori Doresc ca totii din nou sa implinim semnificatia Sarbatorii Nasterii Domnului,cu o inima schimbata,viata transformata si un nou tzel o directie pe care o doreste Dumnezeu cu privire la viata noastra !!
De Sarbatorii fiti fericiti si linistiti,Hristos sa va fie si pace si bucurie